Alma zenekar a nagyszínpadon

2018. május 5-én 10 órától az Alma zenekar szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat a nagyszínpadon! 

 

“Egy gimnáziumi barátság nyomán 1996 nyarán alakult meg az akkor még négytagú Alma Együttes. Rögtön megalakulásunk után több tehetségkutató versenyt nyertünk, majd baráti segítséggel megjelent első CD-nk (akkor még kazettán), – a rendkívül fantáziadús „Alma” elnevezéssel, melyből több száz darabot jótékonysági célra ajánlottunk fel.

A hangzóanyagot a Marczibányi téri Művelődési Házban tartott sajtótájékoztató keretében – művészeti mentorunk Bródy János ajánlásával mutattuk be.

Még ebben az évben indítottuk útjára az első – akkor még felnőtteknek szóló klubunkat a Virányosi Közösségi Házban. A teltházas klubokban a teljesség igénye nélkül vendégeink voltak: Huzella Péter, Dinnyés József, Sebeők János, Szvorák Kati, Kútvölgyi Erzsébet, Papp János, Vörös István, Sólyom Tamás, énekesek, színészek, művészek, írók.

Ekkor már folyamatosan játszottuk a Józsefvárosi Pódiumon borízű verses estünket „Szerelem a bölcsőtől a sírig” címmel Kálloy Molnár Péter színművész közreműködésével. Emellett több zenés színházi és irodalmi produkcióban is részt vállaltunk. Közös produkciók születtek Maksa Zoltán humoristával („Kész röhej” – címmel) illetve neves színművészekkel: pl.: Halász Judittal, Hegedűs D. Gézával, Papp Jánossal, Lukács Sándorral. Számos színházi produkció zenéje is az Alma Együttes- illetve a zenekarvezető, Buda Gábor nevéhez fűződik pl.: „A macskaprém kalapos hölgy”, „Két hold van a poharamban”, „Hogyan lett a grimbuszból krampusz?”, „Jégvirág”, „Almaszósz”.

Mint ahogy fentiekből kiderül, az Almával kezdetben csak felnőtteknek játszottunk, később egy véletlen megkeresés kapcsán kezdtünk el gyerekeknek zenélni. Az egyedi hangvételnek és a nagy sikernek köszönhetően sorra érkeztek a hasonló felkérések és egy idő után azon kaptuk magunkat, hogy már szinte kizárólag gyerekkoncertjeink vannak – így nőttük ki magunkat gyerekzenekarrá.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + tizenhárom =

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031