Budaörs Fesztivál 2021. szeptember 1-4.

23. alkalommal rendezzük meg Budaörs legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét: 1 város, 4 nap, 6 helyszín, 33 program, 180 közreműködő – a rendhagyó módon nyár végén megrendezett Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit – nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett sem. A választék és a kínálat
rendkivül széles és sokszínű: a jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a népzenéig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti kiállításokon át a gyerek programokig minden megtalálható.

Az eddigi zárt térben tartott megnyitó átkerült a PostART Kulturális Színtér kertjébe: a Budaörsi Fúvósok különleges hangulatú, filmvetítéssel egybekötött koncertje mellett a Cabaret Medrano és Dynamite Dudes nyitja meg a fesztivált.

Pilinszky 100 éves évfordulója előtt tisztelegve Szívárnyék címmel Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós előadói estje, Áron András ‘Apey’ koncertje Lee Olivérrel, a Zuboly, valamint a Fülesbagoly Tehetségkutató verseny győztese, a Zajnal, a Platon Karataev is vendégünk lesz.

Mint minden évben örömmel hívunk meg fiatal, tehetséges zenekarokat, énekeseket: így idén velünk lesz a Grabovski, a Fák Alatt Zenekar és Károlyi Lili.

A Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket hallgathatunk ismét Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztivál hangulat várja a közönséget: itt lesz Lőrincz Sándor, a Madách színház színésze és az elmaradhatatlan Kodachrome duo. A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek között: a Kiflihajó zenekar, bemutatkozik Endrődi Ági új zenekara, a Fellegjárók, a Tűzmadarak utcaszínházi produkciója, a The Anahit, a Konyha, Szabó Balázs Bandája és a régóta várt Leander Kills. Változás, hogy a lezárt Szabadság úti helyszín helyett szombaton a Templom tér ad otthont a programoknak.

A PostART Kulturális Színtér a helyszíne egy izgalmas, most rendkivül aktuális kerekasztal beszélgetésnek: a pandémia hatása kulturális életünkre.

“A magyar mozi menő” – vallja a Malter Filmfesztivál, és velük együtt mi is! A vetítések idén szabadtéren, a Zichy major udvarán lesznek, ahol az alkotókkal is találkozhat a közönség.

A képzőművészek jelenléte teszi teljessé a kulturális kínálatunkat: a Köztérben Kungl György szobor kiállítása, a PostART-on Messenger Művészeti Műhely kiállítása, a Zichy Majorban a 25 éves BUM Ünnep című kiállítása, míg a Templom téren szeptember 4-én utcatárlat várja az érdeklődőket.

Legyen az élmény mindannyiunké!

Honlap: www.budaorsfesztival.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival

A Budaörs Fesztivál kiemelt támogatója: Budaörs Város Önkormányzata

Fesztiváligazgató: Selmeczi Ágnes (+36 30 9000 394, selmecziagnes@gmail.com

A fesztivál háziasszony: Szórádi Erika

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930